Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GRECKI CHLEBEK JOGURTOWY

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 75 dag
masło 25 dag
cukier 15 dag
jaja 6 szt.
jogurt naturalny 250 ml
proszek do pieczenia 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: GRECKI CHLEBEK JOGURTOWY

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Masło utrzeć z żółtkami i cukrem, następnie powoli wsypywać mąkę, proszek, sodę i wlać jogurt. Białka ubić na sztywno i wymieszać z ciastem bardzo delikatnie.
Krok 1 - GRECKI CHLEBEK JOGURTOWY foto
2
Piec w temperaturze 170°C około 40 minut.
Krok 2 - GRECKI CHLEBEK JOGURTOWY foto
3
Podawać z konfiturą, a w sezonie np. z musem truskawkowym i bitą śmietaną.
Krok 3 - GRECKI CHLEBEK JOGURTOWY foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmors 08.06.2013 21:21
ciekawe składniki na chleb
Janina 08.06.2013 12:46
Z takich składników jeszcze nie piekłam chleba
Lampencjo 08.06.2013 12:30
super chlebek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak