Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rucoli, szynki parmeńskiej, fety i granata

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 1
ser feta 1
granat
szynka parmeńska
ocet balsamiczny

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rucoli, szynki parmeńskiej, fety i granata

Kroki postępowania

1
Rucole myjemy, układamy na spód talerza.
Krok 1 - Sałatka z rucoli, szynki parmeńskiej, fety i granata foto
2
Ser feta kroimy w kostkę i posypujemy nim rucole. Szynkę kroimy, lub rwiemy na kawałki, dodajemy do pozostałych składników.
Krok 2 - Sałatka z rucoli, szynki parmeńskiej, fety i granata foto
3
Granat obieramy i posypujemy sałatkę.
Krok 3 - Sałatka z rucoli, szynki parmeńskiej, fety i granata foto
4
Całość polewamy octem balsamicznym.
Do dekoracji można dodać jeszcze mandarynkę.
Krok 4 - Sałatka z rucoli, szynki parmeńskiej, fety i granata foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 09.06.2013 09:40
taką sałatkę to ja rozumiem :P pycha! :)
Pyszota 08.06.2013 12:05
rewelacujna
IwonaDD 08.06.2013 10:55
wygląd na bardzo smaczną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak