Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorada pieczona nadziewana serem feta

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Dorada 4 sztuki
ser feta 100 g
koper świeży 1 pęczek
masło 1 łyżka
jajko 1 sztuka
jajko 1 sztuka
sok z cytryny
płatki migdałowe
sól
pieprz
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Dorada pieczona nadziewana serem feta

Kroki postępowania

1
1. Ryby myjemy, czyścimy, usuwamy łuski i płetwy. Solimy, pieprzymy, skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na pół godziny.
Krok 1 - Dorada pieczona nadziewana serem feta foto
2
2. Do miski wkładamy ser feta, jajko i masło. Wszystko razem mieszamy na jednolitą masę (najlepiej blenderem).
Krok 2 - Dorada pieczona nadziewana serem feta foto
3
3. Dodajemy posiekany koperek i mieszamy.
Krok 3 - Dorada pieczona nadziewana serem feta foto
4
4. Otrzymaną masą nadziewamy brzuszki.
Krok 4 - Dorada pieczona nadziewana serem feta foto
5
5. Kładziemy ryby na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy wierzch rozmąconym jajem i posypujemy płatkami migdałów. Pieczmy około 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 5 - Dorada pieczona nadziewana serem feta foto
6
6. Podajemy na gorąco, przyozdobione gałązkami koperku i plastrami cytryny.

Smacznego !!!
Krok 6 - Dorada pieczona nadziewana serem feta foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 09.03.2014 13:50
ładnie podana, chętnie bym zjadła taką rybkę
Krystyna32 09.02.2014 08:42
wygląda rewelacyjnie
norweska20 05.02.2014 08:14
coś pysznego
Konczi 07.01.2014 09:47
to jest smaczna rybka
olkaaa 05.09.2013 07:30
jeszcze nie miałam okazji spróbować
Dorian 18.07.2013 07:57
smaczna rybka
GOSIA18 16.07.2013 17:00
uwielbiam rybki w każdej postaci
berys18 07.07.2013 10:07
pyszna ryba
Ela15 27.06.2013 09:07
rewelacyjna rybka
treonina 16.06.2013 15:36
ciekawa propozycja!
mic 15.06.2013 16:34
wygląda zachęcająco
IwonaDD 13.06.2013 19:14
jak zawsze przewspaniały przepis, też często robię doradę, jedynę co to piękę ją max 30 minut,bo lubię jak "mięsko" jest soczyste; ale twoje z farszem po prostu rewelacja!!!!!
bietka 12.06.2013 21:32
bardzo pyszna rybka :)
Wacław 11.06.2013 09:16
mnie też podoba się Twój przepis !
ONY_za_kare 10.06.2013 19:34
fantastyczna rybka
Łucja 09.06.2013 22:36
pysznie przyrządzasz ryby :)
Piter 31 09.06.2013 22:10
Rewelacja.
Poison1988 09.06.2013 09:41
mmm ale pyszne rybki :) mniam, mniam :)
Botwinka 08.06.2013 21:29
nie znam tej rybki;/
jozefinach 08.06.2013 14:47
Takiej ryby jeszcze nie jadłam Bardzo podoba mi się Twój pomysł.
adelajda 08.06.2013 13:58
nigdy nie jadłam dorady, Twoja wygląda zachęcająco
Beatris 08.06.2013 11:23
Pysznie przygotowana rybka...
gosia56 08.06.2013 10:08
ale by się zjadło taką rybkę
Renata9 08.06.2013 09:37
super rybki
Alex_M 08.06.2013 09:26
wow! fantastyczna rybka!! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak