Obwarzanki

Obwarzanki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    4 szklanki
  • roztopione masło

    2 szklanki
  • jaja

    18
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło, dolawszy 2 szklanki zimnej wody, zagotować. Wsypać do tego mąkę, wymieszać starannie i odstawić do ochłodzenia. Później wbić 18 jaj. Wyrobić dobrze i odstawić w zimne miejsce aby stężało. Robić obwarzanki, obtaczać je w cukrze z mielonymi orzechami, a następnie piec w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Tahitha

15.01.2012 12:02
i od razu przypomniały mi sie obwarzanki mojej mamy :)

bercik1

29.11.2011 23:14
Wyglądają bardzo apetycznie

Barbara55

02.04.2011 14:24
jakie rumiane

kielcok1

05.03.2011 16:35
fajne

Krzysztof42

11.06.2010 15:48
obwarzanków dawno nie jadłem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat