Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkiem oprószone cukrem pudrem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3,2% 500 ml
jajko 2 szt
mąka pszenna 2,5 szklanki
cukier 2 łyżki
jabłka 3 szt
sól szczypta
olej do smażenia
cukier puder
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkiem oprószone cukrem pudrem

Do miski wbić jajka, roztrzepać. Dodać mleko dokładnie roztrzepać. Dodać pozostałe składniki wymieszać. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Jabłka obrać, pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nabieramy ciasto i kładziemy na olej. Na każdym placku kładziemy 2-3 plasterki jabłka. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Usmażone racuchy kładziemy na papierowym ręczniku, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podajemy jeszcze ciepłe, najlepiej oprószone cukrem pudrem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LoLa 08.06.2013 06:35
uwielbiam takie racuchy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak