Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt sernikowy z truskawkami
Dno tortownicy wysmarować margaryną, przelać ciasto, wyrównać i upiec w 180' przez ok. 30 minut ( do suchego patyczka )
Mleko podgrzać, rozpuścić w nim dokładnie żelatynę.
Ser zmielić, zmiksować z cukrem i zimnym mlekiem, wymieszać z truskawkami i odstawić do lodówki.
Ostudzony biszkopt przekroić, ponownie założyć obręcz tortownicy, na spód nałożyć masę serową, przykryć drugim kawałkiem ciasta i odstawić do lodówki na godzinę.
Po tym czasie ściągnąć obręcz.
Śmietankę lekko ubić, zagęstnik wymieszać z cukrem pudrem, dodać do śmietanki i ubijać na sztywno.
Śmietaną obłożyć biszkopt, migdały uprażyć na suchej patelni i udekorować nimi boki ciasta.
Na wierzchu położyć pokrojone truskawki.
Ponownie odstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
Smacznego!