Przepis i sposób przygotowania na: Mięto-czekoladowiec
Kroki postępowania
Twaróg trzykrotnie przemielić. Dodać do niego cukier puder, żółtka, śmietanę miętową, ekstrakt cytrynowy, budyń cytrynowy i odrobinę zielonego barwnika w żelu. Wymieszać.
czekoladowe ciasto | |
mąka pszenna | 380 g |
cukier kryształ | 100 g |
masło | 100 g |
czekolada gorzka | 50 g |
czekolada mleczna | 50 g |
mleko | 200 ml |
kakao | 1 ½ łyżki |
ekstrakt cytrynowy | 2 łyżeczki |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
jajko | 4 szt. |
cukier puder | 100 g |
mięta świeża siekana | 70 g |
ekstrakt cytrynowy | 1 łyżeczka |
jajko | 3 szt. |
budyń cytrynowy | 1 szt. |
Składniki dodatkowe: | |
kakao | do oprószenia |
twaróg | 400 (półtłusty) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: