Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka z pomidorem i rzeżuchą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

średniej kapusty pekińskiej 1/2
cebula 1
pomidory 3
rzeżuchy ( objętościowo ) 1 szk
sok z 1/2 cytryny
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
olej kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka z pomidorem i rzeżuchą

Kapustę oczyścić z ewentualnych ciemnych części i posiekać. Cebulę obrać, umyć razem z pomidorami. Cebulę i pomidory pokroić na ćwiartki a następnie w plasterki. Wszystko wrzucić do miski, dodać rzeżuchę i przyprawy i wymieszać surówkę. Gotową surówkę odstawić na kilka minut do przegryzienia się smaków. Podawać do drugich dań mięsnych lub np. hamburgerów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 08.06.2013 20:23
świetny pomysł na wykorzystanie rzeżuchy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak