Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kukurydziane kopytka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 2 sztuki
mąka kukurydziana 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1,5 łyżki
fasolka szparagowa 30 dag
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
cebula 1 sztuka
sól 1 łyżka
cukier 2 łyżeczki
chili 1/3 łyżeczki
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kukurydziane kopytka

Ziemniaki gotujemy a gdy ostygną przepuszczamy przez praskę. Dodajemy jajka,obie mąki oraz sól i wyrabiamy gladkie ciasto, z którego robimy waleczki i kroimy kopytka. Gotujemy minutę w osolonym wrzątku. Na rozgrzanej oliwie smażymy posiekaną cebulę, gdy się zeszkli wrzucamy fasolkę i chwilkę przesmażamy. Zalewamy wodą tak aby przykryć warzywa i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu aż fasolka zmięknie. Doprawiamy koncentratem wg uznania,papryczą chili oraz sola i cukrem. Wrzucamy wcześniej ugotowane kopytka,dokładnie mieszamy i podajemy na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 07.06.2013 22:53
przepis do wypróbowania, smacznie wyglądają
Megg 07.06.2013 18:00
pysznie wyglądają
Monika-twin 07.06.2013 15:27
takich nie jadłam,trzeba sprobowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak