Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spaghetti z mięsnym sosem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona łopatka 400 gram
spaghetti 500 gram
pomidory w puszce 400 gram
żółty tarty ser 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
cukier 2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
bazylia 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: spaghetti z mięsnym sosem

Makaron gotujemy al dente. W głębokiej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy,wrzucamy posiekaną cebule i czosnek. Podsmażamy ok 1 minuty,nastepnie dodajemy mięso i smażymy mieszając ok 5 minut. Wlewamy pomidory wraz z sosem,dodajemy koncentrat oraz przyprawy wg smaku. Dusimy aż nadmiar płynu się zredukuje. Dodajemy makaron oraz starty ser. Mieszamy pozostawiając na małym ogniu ok 1 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 25.09.2013 15:27
właśnie robię :)
Megg 07.06.2013 17:59
lubię spaghetti, pycha
antka91 07.06.2013 17:14
nie ma to jak domowe spaghetti:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak