Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryki faszerowane mięsem na zimno

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

4 duże papryki ( takich na ok. 10 cm wysokości i takim samym przekroju ) ,2 średniej wielkości cebule
masło 1 łyżka
jajko 1 szt.
sól 1/3 płaskiej łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/3 płaskiej łyżeczki
kuskus 0,25 szkl.
pierś z kurczaka 40 g
gorąca woda 0,33 szkl.
koperek 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryki faszerowane mięsem na zimno

Mięso zmielić . Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle. Kuskus zalać w miseczce wodą . Wymieszać mięso , cebulę , kuskus, jajko, koper, sól, pieprz- wyrabiając dokładnie.
Papryki nadziać farszem . Ułożyć w wysokim pojemniku parowaru .Ustawić go jako drugi od dołu. Nastawić parowar na 30 minut i tyle gotować papryki .Wyjąć papryki na talerz i wystudzić . Ostrym nożem pokroić w plastry ( każdą na 4 ) .Ułożyć na półmisku.
Podawać z ketchupem , majonezem, sosem tatarskim .


Ładnie wygląda jeśli użyje się różnokolorowych papryk ( np. żółte i czerwone, lub zielone )

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.11.2010 22:16
Smaczna przystawka.
edyta18-20 25.10.2010 07:17
wyglądają jak kwiatki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak