Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w jabłkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 1 kg
cebula 1 szt
Majeranek suszony Prymat 1 garść
sól 1/2 garść
woda 2 szklanki
jabłko kwaśne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w jabłkach

Na ciepło do obiadu, na zimno do kanapek.

Mięso natrzeć solą i obficie posypać majerankiem. Odstawić na 1 godzinę do lodówki. Jabłka pokroić w ósemki, cebulę w cząstki jak pomarańczę. W naczyniu żaroodpornym mięso obłożyć naokoło cebulą i jabłkami. Podlać 2 szklankami wody. Przykryć pokrywką i piec 40 minut w gorącym piekarniku /180 stopni/.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 28.06.2013 22:46
pyszne mięsko
olkaaa 28.06.2013 12:51
bardzo lubię
gosia56 07.06.2013 14:26
napewno pyszne takie mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak