Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makrela wędzona 1
jajko 2
cebula biała 1
masło
szczypiorek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo. Makrelę obieramy ze skórki i oddzielamy od ości.
Krok 1 - Pasta z makreli foto
2
Wszystkie składniki mielimy w maszynce, tj. makrela, 1/4 cebuli, 2 ugotowane i ostudzone jajka i do wszystkiego dodajemy trochę masła. Zmielone składniki dokładnie mieszamy.
Dodajemy sól, pieprz.
Krok 2 - Pasta z makreli foto
3
Polecam na trochę pastę odstawić do lodówki, a następnie smarować nią chleb. Do smaku można posypać szczypiorkiem.
Krok 3 - Pasta z makreli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 07.06.2013 14:40
lubię pasty
Zdzisław 07.06.2013 13:12
lubię i często jem
Olga_SK 07.06.2013 13:05
pasta z makreli to smak dzieciństwa :)
TEtalicha 07.06.2013 12:54
uwilbiam pasty, sama czesto je robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak