Zupa jarzynowa z żółtkiem

Zupa jarzynowa z żółtkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • serer

    1/4 szt
  • koperek

    1 gałązka
  • ryż

    1 łyżka
  • żółtko surowe

    1 szt
  • woda

    wedle uznania
  • sól

    do smaku
  • jabłko

    1 szt
  • oliwa z oliwek

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa dokładnie umyć, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Jabłko umyć i obrać, następnie pokroić nie za drobno. Koperek umyć i posiekać drobniutko. Wszystkie warzywa wrzucić do rondelka i zalać wodą. Dodać szczyptę soli. Ryż opłukać na sitku i dodać do zupki. Gotować na malutkim ogniu bez przykrycia około 30 - 40 minut. Po ugotowaniu lekko przestudzić, przelać do malaksera, dodać żółtko oraz oliwę z oliwek. Zmiksować na gładziutki kremik. Przelać do rondelka i ponownie zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat