Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z żółtkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
serer 1/4 szt
koperek 1 gałązka
ryż 1 łyżka
żółtko surowe 1 szt
woda wedle uznania
sól do smaku
jabłko 1 szt
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z żółtkiem

Warzywa dokładnie umyć, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Jabłko umyć i obrać, następnie pokroić nie za drobno. Koperek umyć i posiekać drobniutko. Wszystkie warzywa wrzucić do rondelka i zalać wodą. Dodać szczyptę soli. Ryż opłukać na sitku i dodać do zupki. Gotować na malutkim ogniu bez przykrycia około 30 - 40 minut. Po ugotowaniu lekko przestudzić, przelać do malaksera, dodać żółtko oraz oliwę z oliwek. Zmiksować na gładziutki kremik. Przelać do rondelka i ponownie zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak