Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ze szpinakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
jajko 1 szt
woda 1 szkl
sól do smaku
Farsz: :
szpinak świeży 1/2 kg
czosnek 1-2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze szpinakiem

Z mąki, wody , jajka i soli zagnatamy ciasto na pierogi. Następnie szpinak siekamy drobno i dusimy na małym ogniu na rozgrzanym oleju. Można podlać odrobiną wody. Następnie dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotowe ciasto wałkujemy i robimy szklanką kółka, następnie na każde kółko nakładamy łyżeczkę farszu. Zlebiamy brzegi pierogów i następnie gotujemy we wrzącej , osolonej wodzie. Podajemy ciepłe lub podsmażone na tłuszczu na patelni. Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 17.01.2016 19:00
smaczne i syte można dodać podsmażony boczek wędzony
Jagódka77 02.02.2015 19:14
ciekawe jak smakują, ze szpinakiem jeszcze nie jadłam
Ewelina47 01.08.2013 16:22
super smaczne pierożki
Alex_M 14.06.2013 09:12
smaczne są
Katarzyna59 07.06.2013 11:07
bardzo apetyczne
zolzica 07.06.2013 09:22
pięknie wypchane pierożki :) mniam!
Pietruszka 07.06.2013 08:55
ciekawe, muszę wypróbować
bogusia19 07.06.2013 08:40
również takie bardzo lubię
dodi 07.06.2013 08:26
nigdy nie jadłam ale musza byc pyszne
Botwinka 07.06.2013 07:32
bardzo lubię szpinak,zapewne pyszne pierogi
Konczi 07.06.2013 07:31
cudne te pierożki kocham szpinaek
Bernadeta1 07.06.2013 00:00
bardzo lubię pierogi ze szpinakiem
iwi 06.06.2013 22:46
Super pierożki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak