Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczi serowo-ananasowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 20 dkg
masło 12,5 dkg
cukier puder 10 dkg
jajko 1 sztuka
żółtko jajek 1 sztuka
cukier waniliowy 1 opakowanie
miękkie masło 2 łyżki
cukier puder 3 łyżki
żółtko jajek 1 sztuka
cukier waniliowy 1 łyżeczka
ser na sernik 20 dkg
aromat cytrynowy 1 kropla
ananas w puszce 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczi serowo-ananasowe

Zarobić ciasto:
Mąkę posiekać z cukrem,cukrem waniliowym i masłem.Następnie dodać jajko i żółtko jaja i zarobić gładkie ciasto.Włożyć do lodówki na pół godziny do schłodzenia a następnie rozwałkowywać i wylepiać nim foremki.
Przygotować ser:
Dokładnie utrzeć wszystkie składniki aż powstanie gładka masa.Ser nakładać do foremek wyłożonych ciastem.Na ser ułożyć po troszkę pokrojonego ananasa(ilość zależy od gustu)

Piec w 180°C aż się zarumienią (ja piekłam około 30min. ale każdy piekarnik piecze inaczej)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babeczka007 09.08.2013 11:44
Palce lizać ;)
Wojt@s
Wojt@s 14.06.2013 09:05
nieźle to wygląda:)
Magda24 06.06.2013 22:30
jakie fajne są
Marta11 06.06.2013 17:35
wygladaja swietnie
Zdzisław 06.06.2013 15:30
super nadziane babeczki
Aleksandra/Olcia 06.06.2013 14:59
ale pyszności
LoLa 06.06.2013 14:15
no mniam mniam
babajaga1969 06.06.2013 13:43
muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak