Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozmarynowa łopatka wieprzowa – Krok po kroku

4.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 3 kg
marynata
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżka
miód gryczany 2 łyżki
olej rzepakowy 4 łyżki
Musztarda delikatesowa Prymat 2 łyżki
chrzan żurawinowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rozmarynowa łopatka wieprzowa – Krok po kroku

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 1 - Rozmarynowa łopatka wieprzowa – Krok po kroku foto
2
Połączyć olej z musztardą i miodem. Marynatę doprawić rozmarynem, solą i pieprzem.
Krok 2 - Rozmarynowa łopatka wieprzowa – Krok po kroku foto
3
Umytą i osuszoną łopatkę wieprzową natrzeć wszystkimi składnikami marynaty i odstawić na noc do lodówki.
Krok 3 - Rozmarynowa łopatka wieprzowa – Krok po kroku foto
4
Zamarynowane mięso obsmażyć z każdej strony na złoty kolor, a następnie piec 3-4 godziny w temperaturze 100°C.
Krok 4 - Rozmarynowa łopatka wieprzowa – Krok po kroku foto
5
Upieczoną łopatkę wyjąć z piekarnika, po 10 minutach pokroić w grube plastry i podawać z chrzanem żurawinowym.
Krok 5 - Rozmarynowa łopatka wieprzowa – Krok po kroku foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

NatalkaC 22.02.2014 13:57
normalnie delicje;)
wyattearp 07.06.2013 10:32
lubię takie mięsko
cukiereczek 06.06.2013 17:23
pyszny przepis
adelajda 06.06.2013 17:14
jak dla mnie są super smaki
arbuzowo 06.06.2013 14:01
Robimy bardzo podobną pieczeń z karczku. Jest pyszna! Gorąco polecamy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak