Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 1/2 litra
głowa pstrąga/innej ryby 2 sztuki
ziemniaki 2 sztuki
marchew 1 sztuka
cebula 1/2 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Rozmaryn suszony Prymat 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
pietruszka zielona do dekoracji
bulion 1 kostka
tymianek 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna

Głowy oczyszczamy ze skrzeli i obgotowujemy w wodzie ok. 15 minut. Odcedzamy. Do powstałego wywaru dajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i marchew. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy, dodajemy do wywaru. Doprawiamy: liść laurowy, tymianek, rozmaryn. Gdy marchew i ziemniaki są miękkie wrzucamy do zupy mięso rybie obrane z głów, doprawiamy solą i pieprzem i sokiem z cytryny. Na talerzach posypujemy natką pietruszki. Można zupę podawać z grzankami. Pyszotka!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia19 06.06.2013 14:51
przepyszna zupka
nogawkuchni 06.06.2013 14:32
Jeszcze nie miałam okazji jeść zupy rybnej,ale patrząc na tę w Twoim wykonaniu oraz na składniki,z jakich została przyrządzona muszę powiedzieć,że bardzo mnie ciekawi i sprawia,że mam na nią ogromną ochotę, smacznie doprawiona,po prostu pyszna.
Ania321 06.06.2013 14:20
jeszcze nigdy nie robiłam zupy rybnej, chyba pora to zmienić, bo zapowiada się pysznie :)
dodi 06.06.2013 11:57
sam wygląd takiej zupki zachęca do zjedzenia
Marta1986 06.06.2013 11:53
mniam uwielbiam
Aga123 06.06.2013 11:45
najlepsza zupa rybna jaką jadłam, polecam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak