Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z jabłka, marchewki i rzodkiewki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 1
marchewka 1
rzodkiewki 6 sztuk
sól
Pieprz biały mielony Prymat szczypta
cukier szczypta
olej z pestek winogron 1 lyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z jabłka, marchewki i rzodkiewki

Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Marchewkę obrać, umyć i osuszyć, odciąć końce i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.

Rzodkiewki umyć, usunąć ogonki, zetrzeć na tarce również na dużych oczkach.

Wszystkie składniki wymieszać w misce, dodać szczyptę cukru, odrobinę soli i pieprzu, polać olejem i dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 04.07.2013 05:52
ładne kolory ma, pycha
Łucja 07.06.2013 22:11
pyszna i zdrowa :)
fotoviderek 07.06.2013 10:11
Świetna susówka :)
Lukrecja29 07.06.2013 09:31
oo na to jeszcze nie wpadłan żeby rzodkiewy dodać do tej surówy :) mniamuśne :)
Monika58 06.06.2013 22:17
suróweczka pyszności
Zdzisław 06.06.2013 15:31
zdrowa,smaczna
jasiek 06.06.2013 13:01
samo zdrowie
mysza75 06.06.2013 11:29
Samo zdrowie suróweczka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak