Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trójkąty bermudzkie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 350 g
ziemniaki gotowane w mundurkach 40 dkg
jajko ugotowane na twardo 4 szt
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
masło 5 g
cebula 3 szt
kminek Prymat do smaku
olej do smażenia
groch 20 łuskany
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Trójkąty bermudzkie

Ciasto francuskie pociąć na kwadraty.
Groch moczyć całą noc a następnego dnia ugotować z dodatkiem paru ziarenek kminku.

Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju. Ugotowane na twardo jaja obrać ze skorupek. Zmiksować razem – ugotowane ziemniaki, groch, cebulę i jaja. Doprawić, majerankiem, solą oraż świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Nakładać farsz na trójkąty z ciasta francuskiego. Zlepiać brzegi i dociskać widelcem. Posmarować z wierzchu roztopionym masłem. Piec około 15-20 minut w tempertaurze ca. 200- 210 stopni Celcjusza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 07.06.2013 12:34
Kogo intryguje nazwa zapraszamna mojego bloga, www.galantyna.pl - tam wyjaśniam dlaczego bermudzkie:)
maciej 06.09.2022 19:59
gdzie?
angelika14 06.06.2013 16:59
ciekawa nazwa i smaczne danie
V_kuchareczka 06.06.2013 12:06
świetny przepis
Adamorek 06.06.2013 12:03
pyszne trójkąty
Kolorowa 06.06.2013 10:54
Intrygująca nazwa, ładne zdjęcie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak