Przepis i sposób przygotowania na: Pesto z pokrzywy
Kroki postępowania
Następnie zdjąć z nich jak najwięcej skórki (jeśli jej nie zdejmiemy pesto będzie miało lekko gorzkawy smak, im więcej zdejmiemy tym będzie mniej tej goryczki).
pokrzywa | 2 kubki młodych czubków |
parmezan starty | 3 łyżki |
orzechy włoskie | 5 całych |
orzeszki ziemne | 1 łyżka solonych |
oliwa | 6 łyżek |
olej sezamowy | 2 łyżki |
Pieprz czarny Prymat w młynku | |
czosnek | 2 ząbki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: