Przepis i sposób przygotowania na: Udomowiony Meksyk
2. W dniu następnym zaczynamy od fasolki szparagowej, musimy ją lekko podgotować, tak aby była półtwarda, gdy jest gotowa kroimy ją w kostkę wraz z pozostałymi warzywami.
3. Następnie podsmażamy wszystkie warzywa na patelni posypując je solą i pieprzem (podsmażać około 15 minut).
4. Zamarynowane mięso smażymy na patelni dodając pokrojoną cebulę, a gdy mięso będzie już prawie gotowe (po około 20 minutach) dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku, jeszcze lekko podsmażamy po czym łączymy z podsmażonymi wcześniej warzywami.
5. Warzywa musimy dokładnie połączyć z mięsem, więc mieszamy wszystko dokładnie, do czasu aż warzywa się odpowiednio zarumienią i wszystko nabierze intensywnych kolorów i zapachu.
6. Całość podajemy z dodatkiem odrobiny skórki pomarańczowej i nadziewamy tortillę. Placek tortilli przecinamy na pół, na jednej połowie układamy nadzienie, składając tak aby wyszły trójkąty. Podajemy z sosem z jogurtu, pokrojonej suszonej papryczki chili, pieprzu cayenne oraz słodkiej papryki.
SMACZNEGO !