Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona łopatka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 50 dag
cebula 2 szt
czosnek 2-3 ząbki
musztarda 1-2 łyżki
sól
pieprz
olej
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona łopatka

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w grubsze plastry. Lekko rozbić, można dłonią. Oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju.

Cebulę i czosnek obrać, pokroić i dodać do mięsa.
Podlać wodą albo bulionem i dusić do miękkości.
Dodać musztardę, doprawić do smaku i przez chwilę dusić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 06.06.2013 10:23
i w dodatku dzieci je lubią .
Ewa104 05.06.2013 10:20
Takie mięsko jest jednym ze smaczniejszych.Proste w wykonaniu a aromatyczne i pyszne.Ja lubię do niego kluski śląskie.
misia53 04.06.2013 19:55
nie skomplikowane , proste danie a jakże smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak