Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa zabielana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
por 1/4 szt
przecier pomidorowy ok1 szkl
śmietana ok3 łyżki
cebula 1/4 szt
przyprawa kuchenna
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa zabielana

Mięso umyć, zalać ok 2 litrami wody, postawić do gotowania.
Warzywa obrać, opłukać i dodać do rosołu. Posolić.
Gotować do miękkości mięsa. Dodać opieczoną cebulę i przecier pomidorowy. Doprawić do smaku.
Dodać śmietanę. Można doprawić przyprawą kuchenną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak