Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto marchewkowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
mąka 3 szklanki
starta marchewka 2 szklanki
olej 1 1/4 szklanki
cukier 1 1/4 szklanki
cynamon 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowe

Kroki postępowania

1
Do miski rozbijamy jajka dodajemy cukier oraz olej - i całość miksujemy do momentu aż cukier się rozpuści. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz cynamon. Następnie ścieramy na dużych oczkach marchew.
Krok 1 - Ciasto marchewkowe foto
2
Łączymy ciasto z marchewką i wykładamy do wysmarowanej i oproszonej bułką tartą blaszki.
Krok 2 - Ciasto marchewkowe foto
3
Pieczemy w piekarniku przez ok. 45 minut nastawionym na 175 stopni.
Krok 3 - Ciasto marchewkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 31.07.2013 09:58
Bardzo dawno go nie robiłam
Katarzyna59 05.06.2013 08:02
bardzo smaczne
David 04.06.2013 14:03
super przepis, lubię takie ciasta
dominikaz 04.06.2013 13:19
pycha ciasto
Laila2786 04.06.2013 13:03
szybkie ciasto i do tego jakie smaczne
Renata9 04.06.2013 12:45
pyszne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak