Kompot jabłko-gruszka-rabarbar

Kompot jabłko-gruszka-rabarbar

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1 kg
  • rabarbar

    2 łodygi
  • gruszka

    2
  • cukier waniliowy

    2 lyzki domowy
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na mniejsze kawałki wrzucić do garnka.
Rabarbar umyć, obrać, pokroić w kawałeczki. Wrzucić do jabłek. Gruszki należy obrać, usunąć gniazda nasienne i pokrojone na kawałki wrzucić do garnka. Zalać wodą lekko ponad poziom owoców, doprowadzić do wrzenia i gotować około 20-30 minut do miękkości owoców. Pod koniec dodać cukier waniliowy. Jeśli jabłka są z gatunku kwaśnych można dodać więcej cukru. Wymieszać i odstawić do ostygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Pietruszka

05.02.2014 10:18
smaczny kompot

Wafelek2601

10.01.2014 19:25
Pyszne połączenie

RenataZ-et

21.11.2013 22:00
świetne połączenie

gosia1988

21.07.2013 10:58
lubię taki

Piter 31

07.06.2013 07:13
Świetny kompot,muszę zrobić.

babajaga1969

06.06.2013 13:49
już czuję ten smak - pycha

Łucja

05.06.2013 13:39
lubię takie kompoty :)

fotoviderek

05.06.2013 12:15
Świetne połączenie :)

mysza75

05.06.2013 11:44
Fajny wiosenny kompocik :-)

malaczarna23

04.06.2013 13:18
pyszny zdrowy kompocik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat