Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapustka z koperkiem i kiełbasą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 2 szt
dymki ze szczypiorkiem 3 pęczki
olej do smażenia wedle uznania
koperek 1 pęczek
kiełbasa śląska 600 g
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapustka z koperkiem i kiełbasą

Kapustę myjemy dokładnie i szatkujemy. Cebulę myjemy i drobno kroimy razem ze szczypiorkiem. W garczku rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim posiekana cebulkę. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i smażymy kilka minut. Dodajemy poszatkowaną kapustę, mieszamy, dolewamy troszkę wody i dusimy pod przykryciem aż kapusta zmięknie. Następnie dodajemy sól i pieprz do smaku oraz posiekany koperek. Najlepiej smakuje z młodymi ziemniaczkami okraszonymi cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 06.06.2013 10:41
pyszna kapustka :)
Gracer 04.06.2013 11:38
uwielbiam - pycha!
msmors 04.06.2013 10:25
fajna taka młoda kapusta
Janina 04.06.2013 10:24
Młoda kapustka jest pyszna ;)
Konczi 04.06.2013 09:56
ulubiona mojego męża :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak