Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa ananasowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier drobny 1 szklanka
mąka ziemniaczana 3 łyżki
margaryna 2 kostki
cytryna 1 szt
ananas 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Masa ananasowa

Syrop z nanasów, margarynę, mąkę i cukier zagotować od czasu do czasu mieszając. Margarynę utrzeć , dodać sok z cytryny i wystudzonę masę. delikatnie wymieszać. Ananasy pokroić w kostkę i dodać do masy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 04.06.2013 20:10
do przełożenia ciasta super
agata1722
agata1722 13.05.2011 19:51
przydatny przepis
kuklik 09.04.2011 12:10
samo też dobre
Malinka 18.01.2011 17:03
O, tak, zdecydowanie.
gacopierz23 17.01.2011 23:29
Dobra do biszkoptu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak