Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA RYŻOWA Z KURCZAKIEM, KUKURYDZĄ I ORZESZKAMI

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 250 g
kukurydza konserwowa 150 g
ryż biały 100 g
orzeszki ziemne 100 g
majonez 3 łyżki
sól i pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA RYŻOWA Z KURCZAKIEM, KUKURYDZĄ I ORZESZKAMI

Ryż gotujemy w osolonej wodzie, płuczemy w zimnej wodzie i odstawiamy aż “wyschnie” z wody.
Pierś kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na oliwie z oliwek i odstawiamy aż wystygnie.
Ryż, kurczaka, kukurydzę, orzeszki i majonez mieszamy razem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Gotowa przepyszna i prosta sałatka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1 20.07.2013 20:23
musi być pyszna :)
joanna__s 04.06.2013 08:58
Jeszcze nigdy nie dodawałam orzeszków ziemnych do sałatek, ale trzeba spróbować, bo ta sałatka wygląda świetnie.
Patriszja
Patriszja 04.06.2013 07:28
smak afryki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak