Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg faszerowany

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 szt
kapusta pekińska 0,25 główki
pieczarki 40 dag
cebula 1 szt
sól i pieprz do smaku
masło 3 łyżki
natka pietruszki 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg faszerowany

Cebulę siekamy i podsmażamy na maśle. Dodajemy do niej potarte lub pokrojone pieczarki. Gdy całość się ładnie podsmaży, dodajemy posiekana kapustę i dusimy aż będzie miękka. Tak powstały farsz doprawiamy solą, pieprzem i natką. Nadziewamy ryby i obwiązujemy nitką. Z wierzchu przyprawiamy je solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku w 180 st. aż nabiorą lekko brązowego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beniaminek 03.06.2013 23:01
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak