Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jjecznica na pomidorach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 3 duże sztuki
jaja 3
parówki 2
cebuli 1/2
kurkumy szczypta
chili szczypta
szczypiorku 2 duże łyżki
lubczyk 2 duże łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jjecznica na pomidorach

Pomidorki myjemy i przekładamy do miseczki, zalewamy wrzącą wodą a następnie obieramy ze skórki. Kroimy w kostkę i przekładamy na patelnię. Parówkę kroimy w plasterki i dodajemy do pomidorów. Dodajemy wszystkie przyprawy i smażymy do powstania masy pomidorowej. Następnie wbijamy jajka i dodajemy zieleninę. Smażymy jeszcze chwilkę i gotowe. Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 27.07.2013 16:32
robię podobną
gusia1000 05.06.2013 21:11
Dobra taka jest.
okrysia 05.06.2013 16:48
Smaczne to!
sylwia_mc 04.06.2013 06:54
Postaram się zrobić ładniejsze zdjęcia, niestety robię je tylko aparatem z komórki :(
Bernadeta1 03.06.2013 22:26
smaczne śniadanie
Magula 03.06.2013 22:00
przepis fajny ale nie wygląda zachęcająco
paulina2157 03.06.2013 21:35
uwielbiam taką jajecznice z pomidorami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak