Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka na jogurcie

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusty pekińskiej 1/2
pęczka szczypiorku 1/2
czerwonej cebuli 1/2
marchewka 1
sok z 1/2 dużej cytryny
sól do smaku
cukier do smaku
jogurt bałkański 2 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka na jogurcie

Kroki postępowania

1
Marchew obrać i umyć. Szczypior posiekać a cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować i wrzucić do miski. Do miski a kapustą wrzucić szczypior i cebulę i zetrzeć do miski marchew.
Krok 1 - Pekinka na jogurcie foto
2
Dodać jogurt a potem sok z cytryny i przyprawy do smaku.
Krok 2 - Pekinka na jogurcie foto
3
Surówkę wymieszać i podawać po około pięciu minutach gdy smaki się przegryzą.
Krok 3 - Pekinka na jogurcie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 03.06.2013 19:33
moja ulubiona
Monika-twin 03.06.2013 18:44
szybka i smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak