Przepis i sposób przygotowania na: Diamentowe serce na Dzień Matki
Upiec biszkopt: białka ubić na sztywną pianę, a następnie połączyć z żółtkami wymieszanymi z proszkiem do pieczenia i octem. Na koniec dodać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać. Wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, piec w temperaturze 170-180 stopni, aż patyczek będzie suchy. Wystudzić i zdjąć do papier.
Żelatynę-fix przygotować z przepisem podanym na opakowaniu, a następnie połączyć z jogurtem greckim (musi być w temperaturze pokojowej). Dodać trochę barwnika spożywczego. Ja używam sypkiego.
Na biszkopt ułożyć kawałki truskawek, banana, kostki galaretek i wyłożyć niebieską masę jogurtową. Wierzch udekorować pozostałymi kostkami galaretek, a brzegi posypką czekoladową lub mielonymi migdałami.