Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana cebula faszerowana kaszą, pieczarkami i boczkiem

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 3 sztuka
boczek wędzony 100 gram
kasza gryczana 1 woreczek
cebula 0,5 sztuka
pieczarki 150 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana cebula faszerowana kaszą, pieczarkami i boczkiem

Kaszę ugotować w osolonej wodzie wg. przepisu na opakowaniu.

Z cebuli ściąć wierzch i dół, wydrążyć środek.

Pieczarki umyć i obrać . Boczek, cebulkę i pieczarki pokroić w drobniutką kostkę.

Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć pieczarki, dodać cebulę i boczek i smażyć ok. 5 minut, dodać kaszę ( dałam tylko pół torebki ) i doprawić wszystko do smaku.

Farszem napełnić przygotowane cebule, naczynie żaroodporne posmarować pozostałym olejem, ułożyć w nim nasze danie i włożyć do piekarnika rozgrzanego do 190'.

Piec 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 11.04.2014 13:53
wygląda bajecznie
Katarzyna59 04.06.2013 09:48
świetny przepis
Rafał10 03.06.2013 21:27
Super pomysł, inspirujący :)
arbuzowo 03.06.2013 21:20
faszerowanej cebuli jeszcze nie jedliśmy - czas wypróbować!
marta19 03.06.2013 15:33
bardzo fajnie to wygląda
Janina 03.06.2013 14:04
Ciekawy pomysł, smaczne
msmors 03.06.2013 13:59
wygląda rewelacyjnie
Ania321 03.06.2013 13:33
pięknie podana :)
jozefinach 03.06.2013 13:33
Wygląda bardzo smakowicie.
klaudusia198888 03.06.2013 13:05
wyglada pysznie, wyprobuje
Barbara13 03.06.2013 13:05
wygląda przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak