Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z roszponki i śledzika

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 2 szt
ogórek zielony 1 szt
śledz w occie 2 szt
olej rzepakowy
Musztarda francuska Prymat
roszponka 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z roszponki i śledzika

Pomidora myjemy i kroimy w plasterki potem na pół. Śledzie obieramy z skórki i kroimy w paseczki. Ogórka zielonego obieramy i kroimy w plasterki. Do sałatki dodajemy umyta i osuszona roszponkę. Do miseczki dajemy olej rzepakowy ok 2 łyżki i musztardę francuską ok 2 łyżki. Całość dobrze mieszamy i polewamy sosem sałatkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Nalesnik 02.06.2013 20:26
fajne połączenie!
Marta1986 02.06.2013 12:17
ciekawy smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak