Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 0,5 sztuki
por 1 sztuka
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
natka pietruszki do dekoracji
groszek konserwowy do dekoracji
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: schab w galarecie

Schab myjemy i wkładamy do garnka z osolona wodą.Gotujemy i zebramy szum.
Dodajemy warzywa,przyprawy i gotujemy do miękkości ok.1,5 godz.(czas gotowania zależy od mięsa,które nie może być rozgotowane!).
Po ugotowaniu mięso wyjmujemy i studzimy,a rosół przecedzamy aby był klarowny.
W międzyczasie przygotowujemy żelatynę według przepisu na opakowaniu.Ja zamiast zimnej wody do moczenia daje zimny rosół z gotowania mięsa.
Mięso kroimy w półcentymetrowe plastry,układamy na głębokim półmisku lub w małych miseczkach i dekorujemy marchewką z rosołu,jajkiem,natką,groszkiem lub kukurydzą konserwową itp.Zalewamy chłodną galaretą i odstawiamy do stężenia.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 28.12.2014 16:37
tez taki robię
Margo1 27.07.2014 13:17
lubię od czasu do czasu
lee-aa 20.06.2013 15:38
wygląda pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak