Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowa przekąska szparagowa

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zielonych szparagów 15 szt
plastrów wędzonego boczku 15

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowa przekąska szparagowa

Kroki postępowania

1
Szparagi umyć, odciąć lub odłamać zdrewniałe końce i dolne części obrać.
Krok 1 - Ekspresowa przekąska szparagowa foto
2
Przygotować plastry boczku, w który będą zawijane szparagi.
Krok 2 - Ekspresowa przekąska szparagowa foto
3
Każdy szparag zawijać boczkiem i układać je na blaszce.
Krok 3 - Ekspresowa przekąska szparagowa foto
4
Tak przygotowane wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut w zależności od grubości szparagów aż boczek się ładnie zrumieni.
Krok 4 - Ekspresowa przekąska szparagowa foto
5
Podawać na gorąco, ale zimne też dobrze smakują.
Krok 5 - Ekspresowa przekąska szparagowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 04.06.2013 20:03
Dziękuję i polecam, bo przekąska jest ekspresowa i smaczna.
Pusia 04.06.2013 11:20
bardzo smaczne
sanielcia 03.06.2013 11:21
Prezentuja sie pysznie :)
Ewa104 02.06.2013 21:12
Ciekawa przekąska.
halina17 02.06.2013 12:11
Smaczna przekąska.
Janina 02.06.2013 12:05
Super smaczna przekąska
Monika-twin 02.06.2013 11:38
faktycznie express
aisoglam 02.06.2013 11:34
Przepysznie się prezentują :)
IwonaDD 02.06.2013 10:55
przepyszne połaczenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak