Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciecierzyca po bretońsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 200 g
pomidory krojone z puszki 1 puszka
kiełbaski śląskie grillowane 2 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżeckza
ziele angielskie 3 ziarenka
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
oregano 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciecierzyca po bretońsku

Kroki postępowania

1
Ciecierzyce zalewamy zimną woda i zostawiamy na 12 godzin (można zostawić na noc) Następnie gotujemy ją z dodatkiem ziela angielskie liścia laurowego oraz soli przez około 30 minut,
Krok 1 - Ciecierzyca po bretońsku foto
2
kiełbaskę kroimy w kostkę dodajemy do ciecierzycy,
Krok 2 - Ciecierzyca po bretońsku foto
3
następnie dodajemy puszkę pomidorów
Krok 3 - Ciecierzyca po bretońsku foto
4
wszystko gotujemy razem przez około 10 minut.
Krok 4 - Ciecierzyca po bretońsku foto
5
Doprawiamy do smaku ziołami oraz pieprzem,
Krok 5 - Ciecierzyca po bretońsku foto
6
dodajemy koncentrat i zostawiamy na ogniu jeszcze przez ok. 5 minut, żeby wszystkie składniki się przegryzły
Krok 6 - Ciecierzyca po bretońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 14.07.2014 21:00
ja gotuję dłużej
Kasia36 02.10.2013 22:48
Smaczne to !
zielonamorelka 01.06.2013 20:49
uwielbiam fasolkę po bretońsku ciekawe czy ciecieżyca też mi posmakuje
marta1221 01.06.2013 18:34
wyglada smakowicie :)
cukiereczek 01.06.2013 18:03
lubię to :)
Aleksandra/Olcia 01.06.2013 17:59
tez tak rbie,pychota
2milutka 01.06.2013 16:49
pyszności:)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak