Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z bekonem i ogórkiem na placku

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bitki wołowe 5 szt
bekon 10 plastrów
Przyprawa do pieczeni i mięs duszonych Prymat
pieprz 1/2 łyżeczk
ogórek konserwowy 5 malych
ziemniak 5 dużych
pieprz, sól 1 szczypta
jaja 1 szt
mąka 5 łyżek
sosier 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z bekonem i ogórkiem na placku

Kroki postępowania

1
Bitki wołowe, opłukać i osuszyć. Przełożyć na talerz i obficie posypać przyprawą do duszenia mięsa oraz pieprzem. Dobrze nasmarować z obu stron. Na każdym plastrze mięsa układać dwa plastry bekonu oraz jednego ogórka konserwowego. Zawijać w rulony. Mięso można związać nitką. Na patelni rozgrzać olej. Dobrze obsmażyć mięso ze wszystkich stron( mnie zajęło to 15 minut) Po tym czasie podlać mięso gorącą , przegotowaną wodą, dodać sosier, zmniejszyć ogień i dusić do miękkości ok godzink
Krok 1 - Zrazy z bekonem i ogórkiem na placku foto
2
Ziemniaki obrać , opłukać i zetrzeć na tarce - najdrobniejsze oczka. Dodać jajko, mąkę, sól oraz pieprz. Bardzo dokładnie wymieszać. Smażyć na złoty kolor z obu stron.
Krok 2 - Zrazy z bekonem i ogórkiem na placku foto
3
Mięso podawać na placku ziemniaczanym polane sosem z duszenia. Smacznego:)
Krok 3 - Zrazy z bekonem i ogórkiem na placku foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonowie 02.06.2013 20:27
solidna porcja mięsa:)
berys18 01.06.2013 23:38
takie zrazy lubię..
owca441 01.06.2013 21:05
pyszne mięsko
gosia561 01.06.2013 17:49
kompletny kotlet :)
Megg 01.06.2013 17:34
pyszne mięsko na obiad
iwi 01.06.2013 16:36
Pożywna porcja mięcha.
Olga_SK 01.06.2013 16:31
raj dla mięsożercy :D mniam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak