Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z łopatką i papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 plaster
olej do smażenia 4 łyzki
estragon 1 łyzka
woda 1/4 (przegotowana)
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżka
cebula 1/2 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
ryż 1 torebka
papryka 1/2 (krojona)
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z łopatką i papryką

Ryż gotujemy wg.wskazówki na opakowaniu,odsączamy-odstawiamy.
Umyte i osuszone mięso kroimy w drobną kosteczkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oleju.Dodajemy w/w przyprawy wg. uznania,oraz cebulkę.Chwilkę podsmażamy często mieszając żeby cebula sie nie spaliła.Dolewamy wodę przykrywamy pokrywą i dusimy do miękkości mięsa.
Jak mięso jest już miękkie dodajemy paprykę i jeszcze chwilę dusimy do lekkiego zmięknięcia papryki.Odkrywamy pokrywę dodajemy wcześniej ugotowany ryż-mieszamy i mozemy podawać z ulubionymi dodatkami...

*przyprawy możemy dodać wg,uznania :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 11:21
Pięknie wygląda.
Luki 01.06.2013 19:11
lubię ryż z dodatkami
migotka28 01.06.2013 17:49
jak ładnie podane
Megg 01.06.2013 17:39
wygląda bardzo smakowicie
iwi 01.06.2013 14:37
Cóż za kolory.
artur7 01.06.2013 14:28
bardzo o kolorowe
miki47 01.06.2013 14:16
smacznie i pięknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak