Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos chrzanowy do jaj i zimnych mięs

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 1 szklanka
masło 20 gramów
mąka 20 gramów
chrzan 150 gramów
sól do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku
żółtko jajek 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos chrzanowy do jaj i zimnych mięs

Masło rozpuścić, wsypać mąkę, smażyć na złoto, rozprowadzić śmietaną. Dodać chrzan starty na drobnej tarce i skropiony sokiem z cytryny, przyprawić do smaku solą i cukrem, do gorącego sosu dodać żółtko i wymieszać. Przed podaniem schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 15.11.2012 16:35
oooch zjadłabym jajeczka z takim sosikiem;)
bercik1 14.05.2011 00:11
fajny sosik
IlonaAlbertos 13.05.2011 11:01
Będę musiała kiedyś taki przygotować. Zastanawiam się jak smakuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak