Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna z koprem włoskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koper włoski 4 szt.
cebula 4 szt.
włoszczyzna 1 pęczek
oliwa 4 łyżki
ryż 100 gramów
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
pomidory 250 gramów
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 1 ząbek
bulion warzywny 1,5 litra
łosoś filet 1/2 kg
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna z koprem włoskim

Rybę pokroić na nieduże kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Koper włoski pokroić na ósemki, cebule i włoszczyznę pokroić w kostkę. Warzywa wrzucić na rozgrzaną oliwę, dodać zmiażdżony czosnek i ryż, dusić 5-10min. Wlać bulion, wrzucić liście laurowe i gotować 10-15min, dodać obrane, pokrojone w kostkę pomidory i rybę. Gotować, nie doprowadzając do wrzenia jeszcze przez 5-7min. Podawać zupę posypaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 15.11.2012 16:36
zupka rybna? mniam!;)
Małgorzata106 04.04.2012 18:28
super
owca441 05.05.2011 21:12
kusząca propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak