Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Majowa sałatka z fetą i oliwkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sałata lodowa 1 sztuka
pomidory 2 sztuki
papryka 1 sztuka
kukurydza 1 puszka
oliwki czarne 1 szklanka
feta 1 opakowanie
oliwa 1/4 szklanki
woda 1/4 szklanki
bazylia do smaku
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Majowa sałatka z fetą i oliwkami

Kroki postępowania

1
Do dużej salaterki rwiemy sałatę.
Krok 1 - Majowa sałatka z fetą i oliwkami foto
2
Wszystkie warzywa kroimy w kostkę (większą lub mniejszą), siekamy oliwki, i kroimy w kostkę fetę. Dodajemy kilka porwanych listków świeżej bazylii i kukurydzę z puszki
Krok 2 - Majowa sałatka z fetą i oliwkami foto
3
Przygotowujemy sos: łączymy oliwę z wodą, dodajemy bazylię, trochę kolorowego pieprzu i sól. Zalewamy sałatkę i wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Majowa sałatka z fetą i oliwkami foto
4
Smacznego!
Krok 4 - Majowa sałatka z fetą i oliwkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 31.07.2013 09:59
jaka kolorowa , też takie lubię
kokoszka
kokoszka 31.05.2013 23:48
super kolorowa
miki47 31.05.2013 22:15
moje ulubione smaki
iwi 31.05.2013 22:11
Połączenie zderowia i smaku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak