Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel żurawinowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier do smaku
smietana 18% 1/4 szkl
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel żurawinowy

Żurawiny starannie przebrać,umyć,osączyć, wrzucić do garnka. Zalać szklanką wody,rozgotować,przetrzeć przez sito, pozostawiając kilka do dekoracji. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić małą ilością zimnej wody. Do wywaru z żurawin wlać 3 szklanki wody,dodać do smaku cukier,doprowadzić do wrzenia,wlać wodę z mączką ziemniaczaną,wymieszać,zestawić. Kisiel rozlać do naczyń, włożyć pozostawione żurawiny. Można polać śmietanką połączona z cukrem waniliowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 04.03.2014 21:35
ostatnio bardzo polubiłam żurawinę, jest pyszna więc kisiel również:)
Wojt@s
Wojt@s 24.06.2013 14:24
muszę spróbować
Bernadeta1 31.05.2013 15:38
pyszny taki domowy kisiel

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak