Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik szpinakowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak liście 200 g
pieczarki 100 g
ząbek czosnku 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
ser żółty 30 g
śmietana 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik szpinakowy

Kroki postępowania

1
Kromki chleba smarujemy z obu stron masłem i podsmażamy .
Krok 1 - Torcik szpinakowy foto
2
Liście szpinaku opłukać. Pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę podsmażyć na łyżce masła.
Krok 2 - Torcik szpinakowy foto
3
Do pieczarek dodać liście szpinaku, ząbek czosnku posiekany przez praskę oraz śmietanę. Całość wymieszać . Chwilę smażyć doprawić do smaku sol pieprzem oraz gałką. Farsz zdjąć z ognia. Zetrzeć żółty ser również dodać do farszu szybko wymieszać.
Krok 3 - Torcik szpinakowy foto
4
Potem kromki smarujemy farszem i składamy po cztery. Lekko dociskamy i kroimy po przekątnej ostrym nożem. Podajemy na ciepło.
Krok 4 - Torcik szpinakowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 01.06.2013 15:36
świetny i jaki prosty :) wspaniały pomysł :)
paulina2157 01.06.2013 11:38
nie już nie, wystarczy że opieczesz je wcześniej z obu stron
SmacznaPyza 31.05.2013 15:37
czyli zapiekamy jeszcze złożone kromki ?
IwonaDD 31.05.2013 10:13
wspaniale się prezentuje
Paolcia 31.05.2013 08:51
smakowity pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak