Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe rożki z dżemem

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 220 g
mąka pszenna 250 g
jajko 1 szt
cukier 1 łyżka
sól 1/2 łyżeczki
płatki migdałowe 1 garść
dżem 1/2 słoika
twaróg 120 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe rożki z dżemem

Mąkę przesiać, dodać cukier i sól. Wbić jajko, dodać 120g posiekanego masła oraz pokruszony twaróg. Wszystko razem posiekać, po czym zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Uformować kulę, owinąć folią spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Następnie ciasto podzielić na 6 części. Każdą rozwałkować na kształt koła, podzielić na 3 trójkąty. Każdy cienko posmarować resztą zimnego, stopionego masła. Nałożyć po ok. łyżeczce dżemu, złożyć rogi do środka. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, każde ciastko posmarować cienko masłem. Piec ok. 15min w temp. 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 08.04.2014 14:59
apetycznie podane
Klausia 07.04.2014 10:01
rożki pierwsza klasa :)
mamusia1 04.04.2014 09:26
pyszny deser
Ela15 03.04.2014 14:14
bardzo fajne rożki
markiza 28.01.2014 16:56
super!!! chyba wypróbuję w weekend:)
pajbek 05.12.2013 19:05
Dla mnie super :-)
RenataZ-et 17.10.2013 22:44
wyglądają przepysznie
Dorian 05.10.2013 19:57
pyszne i pieknie podane
anemon 16.08.2013 19:00
Super pomysł, podoba mi się.
Iwusia 08.06.2013 23:22
smakowity przepisik nie tylko dla dzieci
czekoladka_m 04.06.2013 13:04
nawet bardzo dobre, ja na to nie wpadłam:) Podoba mi się;):)
caralajna 03.06.2013 22:37
bardzo apetyczne, mam skojarzenie z becikami, dobre?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak