Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka Meksykańska

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
cebula 2 szt
czosnek 3 ząbki
papryka czerwona 1 szt
kukurydza 1 puszka
fasola biała 1 puszka
fasola czerwona 1 puszka
pomidory w puszce 1 szt
chilli
bazylia
olej 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka Meksykańska

Wszystkie puszki otwieramy i wraz z woda przelewamy do garnka dodajemy ok 1,5 szklanki przegotowanej wody. Solimy , doprawiamy pieprzem i zagotowujemy. Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy wyciśnięty czosnek i podsmażamy mięso mielone. Na drugiej patelni podsmażamy pokrojona paprykę i cebulę. Podsmażone warzywa dodajemy do mięsa. Mieszamy podsmażamy razem . Zawartość patelni przekładamy do gotujących się warzyw. Dolewamy pomidory z puszki. doprawiamy wszystkimi przyprawami do smaku. Zagotowujemy gotujemy ok 10 min. Uwaga żeby warzywa konserwowe nie rozgotowały się. Podajemy z natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lampencjo 31.05.2013 11:48
pięknie kolorowa
aisza1 31.05.2013 09:37
apetycznie wygląda
Adam/ZUB3R 31.05.2013 08:56
lubię takie zupy
Agnieszka-87-25 31.05.2013 08:28
ale ślicznie wygląda, pycha
iwa643 31.05.2013 07:38
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak