Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane banany z czekoladą, rumem i lodami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 3
czekolada mleczna 3 kostki
lody śmietankowe
brązowy rum 3 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane banany z czekoladą, rumem i lodami

Banany umyć, osuszyć, położyć na boku. Wyciąć w skórce pasek szerokości ok. 1,5-2 cm (zależy od wielkości bananów). Czekoladę pokroić, każdą kostkę na 3 paseczki.

W banany wcisnąć paseczki czekolady. Po 3 na każdego banana.

Grill elektryczny rozgrzać na maksimum. Ułożyć banany, przykryć pokrywą tak aby nie dotykała bananów. Grillować około 3-4 minut aż skórka bananów całkowicie zbrązowieje, a czekolada się rozpuści.

Banany ułożyć na talerzykach, polać ciemnym rumem, podawać z lodami śmietankowymi lub waniliowymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 11.12.2013 19:24
dobre to,pycha :)
Klausia 16.11.2013 13:40
świetny pomysł, trzeba spróbować :D
RenataZ-et 01.11.2013 20:40
fenomenalny smak
Ada-Gaba 15.10.2013 11:07
deser na 6 :)
Malinka 02.10.2013 21:04
Dla mnie rewelacja!
caralajna 14.08.2013 09:39
moje smaki, pyszności
TEtalicha 19.06.2013 21:42
to cos zdecydowanie dla mnie;d
adelajda 16.06.2013 11:27
na pewno smakował
Katarzyna59 06.06.2013 07:41
bardzo smaczne
Barbara13 31.05.2013 18:56
Takich bananów jeszcze nie jadłam,pora wypróbowyć:)
Beatris 31.05.2013 12:09
Doskonały deser z grilla.
pierniczkowo 31.05.2013 08:29
wyśmienity deser :)
eMMe 30.05.2013 23:06
Wspaniały deser:)
Cranberry 30.05.2013 22:10
rewelacja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak