Smalec ze skwarkami

Smalec ze skwarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

    50 dkg
  • podgardle wędzone

    50 dkg
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Słoninę i podgardle kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Topimy na bardzo małym ogniu. Dosypujemy kucharek. Po ostygnięciu wkładamy do lodówki. Doskonałe na chlebem oraz jako omasta do ziemniaków. Bardzo ważne żeby podczas topienia często mieszać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

19.04.2011 00:05
jeszcze do tego cebulka

lucyna15

27.07.2010 15:58
super domowy :)

Monika193

25.07.2010 13:04
często też dodaję taki smalec pod jajecznicę zamiast masła

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat