Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mało efektowny ale pyszny szpinak

mic
2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 60 dag
ser feta 40 dag
czosnek 5 ząbków
śmietana 3 łyżki
ewentualnie
sól
pieprz
koper
ser biały 25 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: mało efektowny ale pyszny szpinak

Kroki postępowania

1
Szpinak musimy opłukać, aby były cysty, możemy go podzielić na mniejsze kawałki rwąc dłonią. Następnie na głęboką patelni, czystą z masłem, ok 3 łyżek wykładamy go. Podduszamy, na małym ogniu zostawiamy go aż woda wyparuje. Czosnek musimy obrać, najlepiej polecam polski. Za pomocą praski wyciskamy go do szpinaku. Mieszamy. o ok 3 minutach dodajemy śmietanę 18 procentową. mieszamy Wszystko.
Krok 1 - mało efektowny ale pyszny szpinak foto
2
Ser biały i ser feta dodajemy do szpinaku. Najlepiej wcześniej ser rozgnieść, bądź podzielić na mniejsze kawałki. Wybór do nas należy. Następnie dodajemy do szpinaku. Mieszamy. Pozostawiamy chwilę na ogniu. Musimy dobrze wymieszać sery.
Krok 2 - mało efektowny ale pyszny szpinak foto
3
Możemy doprawić solą i pieprzem. Posiekany koper, opłukany także dodaje fajnego smaku.
Krok 3 - mało efektowny ale pyszny szpinak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 02.06.2013 07:12
Jeszcze takiego nie jadłem. Chętnie spróbuję :)
adelajda 01.06.2013 19:45
niech będzie brzydki ale za to jaki smaczny
Alex_M 31.05.2013 14:59
najsmaczniejsze rzeczy sa najbrzydsze ;)
IwonaDD 30.05.2013 20:09
Smak to podstawa !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak